Mobiele Eenheid voert charge uit tegen grote groep jongeren bij winkelcentrum de Kostmand Huizen

Huizen- In de nieuwjaarsnacht werd de Mobiele Eenheid ingezet bij winkelcentrum De Kostmand in Huizen. Vanaf het begin van de avond heerste er al een grimmige sfeer rondom het winkelcentrum.

Aan het begin van de avond word al geprobeerd om brievenbussen, die elk jaar doelwit zijn op te blazen. Een deel van de brievenbussen, inclusief ramen, raken beschadigd door vuurwerk, de brandweer moest ventileren vanwege de rook.

Even na middennacht kreeg de politie een melding over mensen met bivakmutsen bij winkelcentrum de Kostmand. Daar zou met zwaar vuurwerk gegooid worden en met brandstofflessen met daaraan zwaar vuurwerk vastgemaakt.  De agenten worden ter plaatsen rondom De Komstmand bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen waarbij een steen door een zijruit gaat van de dienstvoertuig, de agenten bleven ongedeerd. De voorpui van de Jumbo is vernielt, evenals diverse prullenbakken.

Foto: Politie Huizen

Rond twee uur vertrok de ME (Mobiele Eenheid) vanaf politiebureau in Huizen naar De Kostmand. Hier werd een grote groep jongeren door de ME ingesloten, waarna ze op de grond moesten gaan zitten, omringd door de ME.

Er werden foto’s van de jongeren gemaakt en gegevens genoteerd. Vervolgens werden ze gesommeerd het gebied onmiddellijk te verlaten. Na deze actie bleef het rest van de nacht rustig bij het winkelcentrum.  

Getuigen en camerabeelden gezocht

De politie is voor het onderzoek bezig met het verzamelen van informatie en dat kan nog leiden tot aanhoudingen. Heb je iets gezien van de verstoring van de openbare orde en wil je dat delen met de politie? Heb je camerabeelden van de situatie? Of heb je de politie bekogeld en wil je jezelf melden? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Het delen van informatie kan ook anoniem via 0800-7000. 

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie