Sloep uitgebrand vlakbij eiland ’t Hooft bij Muiderberg

Muiderberg- Een polyester boot is zondagavond volledig uitgebrand op het water vlak bij het eiland ’t Hooft voor de kust van Muiderberg.

De KNRM stations van Huizen en Marken vaarde samen met de de brandweer van Huizen en Marken uit om de brand te blussen. Het vaartuig stond echter al helemaal in brand en was niet meer te redden. Tijdens het blussen zonk de boot waarna alleen nog de boeg boven water stak. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De twee opvarenden zijn overboord gesprongen nadat de brand snel om zich heen greep. Men zijn door een andere boot uit het water gehaald in afwachting van de hulpdiensten.

De KNRM Huizen en de reddingsbrigade Naarden hebben de opvarende overgenomen en naar de koninklijke jachthaven in Muiden gebracht waarna ambulancepersoneel hen heeft opgevangen in de ambulance omdat men rook had ingeademd. Na controle van de ambulancepersoneel hoefde niemand naar het ziekenhuis. De sloep is rijp voor de sloop en zal door Rijkswaterstaat en de verzekering geborgen worden.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie