Officiële opening van nieuwe brandweerkazerne Muiden en politiepost Muiden/Muiderberg

Muiden- Zaterdagochtend is door de burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren en de regionaal commandant John van der Zwan de nieuwe brandweerkazerne Muiden en politiepost van Muiden/Muiderberg officieel geopend.

De oude brandweerkazerne van Muiden die sinds 1987 in gebruik was voldeed niet meer aan alle eisen van de arbodienst. De nieuwe kazerne ligt vlak bij de oude kazerne direct naast de parkeerplaats P1 van Muiden. Het pand is volledige circulair gebouw. De kazerne heeft een houten gevelbekleding met FSC keurmerk, cementloze betonconstructies voor de fundering en worden er geen schadelijke materialen gebruikt zoals lijm een verf aldus de bouwer. De kazerne is binnen één jaar gebouwd en opgeleverd.

Politiepost Muiden/Muiderberg

De brandweer deelt het nieuwe pand met de politie Midden-Nederland, de wijkagent van Muiden/Muiderberg heeft hier zijn kantoor waar mensen terecht kunnen op dinsdag en donderdag tussen 9 en 12. Dat de brandweer en politie samen een pand delen is niet nieuw in de regio Gooi en Vechtstreek. De brandweer Laren en de wijkagenten delen het pand samen en tot voor kort ook de brandweer en de politie Weesp voordat de gemeente Weesp onder het bestuur viel van Amsterdam.

Flexplekken

Naast een brandweer en politie wordt het pand ook gedeeld met de plantsoenendienst van de gemeente en zijn er 6 flexplekken beschikbaar voor de brandweervrijwilligers. Voor de bezoekers aan Muiden zijn er openbare toiletten aanwezig.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s