Jaarwisseling 2022/2023: Een overzicht

Regio- De jaarwisseling is net als vorig jaar voor de brandweer in Gooi en Vechtstreek rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur kwamen er bij de meldkamer van de brandweer 34 meldingen. Hiermee was deze jaarwisseling voor de brandweer vergelijkbaar met die van afgelopen jaar. De nieuwjaarsnacht is behalve op de uitslaande woningbrand in Bussum na zonder al te veel grote incidenten verlopen voor de brandweer.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en een melding van een autobrand. In Bussum werd om zes uur de brandweer gealarmeerd voor een brand in een hoekwoning. Omdat de brand uitslaand was, zijn er direct meerdere blusvoertuigen opgeroepen. Omdat er niet bekend was of er zich personen in de woning bevonden, is opgeschaald naar grote brand. Er bleken gelukkig geen personen in de woning aanwezig te zijn.

Huizen, 21:36: Een buitenbrand aan de Westkade/Sluis

Huizen, 00:15: Auto gedumpt na achtervolging op de Hoornsehoop waarbij de bestuurder gevlucht is. Omdat er een verdachte koffer werd aangetroffen op de achter bank, werd er een ruim gebied afgezet en werd de TEV (team explosieven verkenning) opgeroepen. De koffer bleek leeg te zijn, de auto is inbelslag genomen door de politie.

Huizen, 01:45: Net als nieuwjaarsnacht van 2021/2022 zijn er opnieuw zware vernielingen gepleegd rond om de Kostmand ondanks vuurwerkverbod en beveiligers die daar preventief aanwezig waren. De beveiligers zijn later voor hun eigen veiligheid vertrokken uit het gebied van de Kostmand omdat men werd bekogeld met zwaar vuurwerk door jongeren die ook met bivakmutsen rond liepen.

De brievenbussen zijn in de loop van de nacht nog verder opgeblazen:

Blaricum-Bijvanck, 01:50 Schuurband: Kliko in brand tegen houten schuurje aan de Veurhuis. Door snelle ingrijpen van de brandweer Huizen is de brand niet overgeslagen naar een houten schuurtje.

Huizen, 02:29 Woningbrand: Melding van woningbrand aan de Griend

Blaricum-Bijvanck, 03:34: Kliko in brand tegen houten schutting Plaggewagen.

Bussum, 05:54: Uitslaande woningbrand Bussum

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s