KNRM Huizen brengt in 2021 ruim 200 personen weer veilig aan wal

Huizen- Het reddingstation in Huizen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijkt terug op een jaar dat rustiger verliep dan het jaar ervoor. In 2021 voer de reddingboot 108 keer uit voor hulpvragen. Dat aantal was lager dan in 2020. Vermoedelijk zorgden het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties voor minder recreatie en drukte op het water.

Onverminderde inzet

In Huizen stonden de ruim 25 vrijwilligers afgelopen jaar 24 uur per dag, zeven dagen per week onder alle omstandigheden klaar om mensen en dieren in nood op het water te helpen.  De reddingboot voer in 2021 108 keer uit en bracht ruim 200 personen en acht dieren veilig aan wal. Van de 108 oproepen, kwamen er 47 via het nieuwe KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). De vrijwillige KNRM-operators van het KAC zorgden dat watersporters met niet-spoedeisende hulpvragen advies kregen. Een groot deel van de vragen kon op afstand telefonisch of met hulp van derden afgehandeld worden. Zo werd in sommige gevallen het onnodig inzetten van een reddingboot voorkomen.

Vrijwilligers

De drijvende kracht achter de KNRM zijn de vrijwilligers die geheel belangeloos hun tijd investeren in het redden en helpen van mens en dier. Ook in 2022 is KNRM Huizen op zoek naar nieuwe enthousiaste bemanningsleden. Ben jij tussen de 18 en 45 jaar en kan je binnen 10 minuten op het reddingstation in Huizen zijn? Dan zijn wij opzoek naar jou! Belangstelling of meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de KNRM in Huizen via station@huizen.knrm.nl.

Goed doel

De KNRM is een goed doel en volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Maar door corona zijn in 2021 opnieuw veel fondsenwervende activiteiten helaas afgelast. De KNRM is dan ook extra blij dat ruim 105.000 trouwe donateurs, de redders aan de wal, de organisatie financieel zijn blijven steunen. Met hun bijdrages maken zij het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden.

KNRM Blaricum in 2021 65 keer in actie: ‘drukker dan een gemiddeld station’

Ook de KNRM Blaricum hebben hun jaar cijfers bekend gemaakt. Het reddingstation van de KNRM in Blaricum is vorig jaar 65 keer in actie gekomen in hun gebied op de randmeren tussen ’t Gooi en Flevoland. Daarmee was het een relatief druk jaar. Dat zegt Ralf van Vegten van de KNRM Blaricum.

Acties

Eén van de meest opvallende reddingsacties was volgens Van Vegten de zoektocht naar drie vermiste kanoërs die onder slechte weersomstandigheden toch het water op waren gegaan. Ze werden onderkoeld, maar gezond aan land gehaald. Ook noemt Van Vegten het tragische ongeval waarbij een jongen verdronk, nadat hij onder water werd getrokken door een sloep.  Dat is hem bijgebleven. 

Eén ander opvallend gegeven is de grote hoeveelheid van zogenaamde medische evacuaties. Zo kwam een man met zijn vingers in de wieken van een drone aan boord van een motorjacht. In juli brak een man aan boord van een schip op het Eemmeer zijn enkel. In augustus werd eerste hulp verleend aan een uitgeputte zeiler die na het omslaan van zijn zeilboot 30 minuten in het water lag, mede door zijn complexe medische voorgeschiedenis was hij er slecht aan toe.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s