Gooise hulpdiensten naar het rampgebied van Zuid-Limburg

Regio- Met proviand en kleding voor twee dagen en de boten achter de auto vertrokken vanmiddag hulpverleners uit ’t Gooi naar Limburg. De brandweer Gooi en Vechtstreek verleent daar samen met de Reddingsbrigades uit Huizen, Blaricum en Naarden hulp in het zware wateroverlast getroffen gebied.

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks vier uur kregen de Gooise hulpverleners al een vooralarm voor de Nationale Reddingsvloot (NRV). Vanaf dat moment zijn de hulpdiensten zich klaar gaan maken voor inzet in Limburg.

Rond het middaguur werden de hulpdiensten vanuit heel Nederland opgeroepen, als onderdeel van de Nationale Reddingsvloot. Die vloot is een Nationale Rampenvloot bestaande uit boten en bemanning geleverd door de veiligheidsregio’s en de Reddingsbrigade Nederland. De vloot is bestemd voor onder andere evacuatie van slachtoffers. De aanleiding voor het opzetten van zo’n vloot was de watersnoodramp van 1953.

De hulpdiensten verzamelden zich op een centraal punt in Nederland, in IJsselstein. Van daaruit kregen ze verdere instructies. In IJsselstein was het vanmiddag dan ook een drukte van jewelste in een woonwijk waar ook Reddingsbrigade van IJsselstein zit.

Onder de hulpverleners heerste een gezonde spanning; zij hopen iets te kunnen doen in de getroffen gebieden. De laatste dingen werden gecheckt rondom de vloot. Aan het einde van de middag arriveerde ook de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) uit IJmuiden gevolgd door een aantal busjes met brandweer en reddingsbrigade boten uit Flevoland, Friesland en Groningen.

Rond acht uur in de avond kwam de Nationale Reddingsvloot in beweging en werd er koers gezet naar het rampgebied in en rond om Maastricht.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gooise hulpdiensten naar het rampgebied van Zuid-Limburg

  1. Pingback: Peloton brandweer Utrecht, Gooi en Flevoland naar Limburg | 112 Gooi en Vechtstreek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s