Dodelijke brand Lutherhof is aangestoken. Bewoners werden al tijden geïntimideerd

Hilversum- De dodelijke brand in een woning aan Lutherhof in Hilversum waarbij twee personen om het leven kwamen is aangestoken. Dat niet alleen, uit politieonderzoek is verder gebleken dat de bewoners al tijden geïntimideerd werden. Waarom is echter nog de vraag.

De fatale brand vond plaats in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei. De bewoners – de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp – kwamen hierbij om het leven. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar. Volgens buren ’aardige mensen, die wat op zichzelf waren’.

Brandbare vloeistof

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eerste vermoedens kloppen: de brand opzettelijk is aangestoken. Dat gebeurde door een zeer brandbare vloeistof aan te steken. Dat ging overigens niet zoals gepland: bij het aansteken is een grote steekvlam ontstaan. De dader is hierdoor verrast geraakt en heeft brandwonden opgelopen of zijn of haar kleding is verschroeid, meldt de politie. Waarschijnlijk rook de dader na afloop dan ook erg naar rook. De politie hoopt dat iemand dat misschien heeft opgemerkt en zich meldt als getuige.

Opsporing Verzocht

De brand aan Lutherhof is dinsdag een van de onderwerpen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, om 21.20 uur op NPO1. De politie hoopt met deze extra aandacht voor de zaak op meer getuigen. Ook worden mensen die meer weten over de intimidaties gevraagd zich te melden, dat geldt overigens ook voor buren met camera’s aan de gevel.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s