Zinkende jetski Gooimeer

Gooimeer- Zaterdagavond is de KNRM Huizen met de Nikolaas Wijsenbeek gealarmeerd voor een jacht in problemen, maar bij het uitvaren van de haven van Huizen bleek het te gaan om een jetski die aan het zinken was. De jetski bleek gesleept te worden door een jacht vaarde op het Gooimeer. Door een onbekende oorzaak is er een gat in de romp van de waterscooter ontstaan en deze dreigt te zinken in de vaargeul. Het jacht maakt vaart om te voorkomen dat de waterscooter zinkt en sloeg alarm via de Kustwacht Nederland.

Ter plaatse lukt het de bemanning om de jetski/waterscooter langszij de reddingboot te knopen en namen de sleep over. Het jacht zet verder koers richting de Eemhof. De eigenaar en het bemanningslid van de Nikolaas Wijsenbeek worden door de inmiddels gearriveerde Promers van Reddingsbrigade Naarden van het jacht opgepikt.

Om de waterscooter zo snel mogelijk uit het water te halen, werd er besloten om richting de KNRM Blaricum te varen die ondertussen ook waren gealarmeerd voor ondersteuning hierbij.

Met behulp van de tractor van KNRM Blaricum werd de waterscooter op het strand bij Blaricum getrokken. De eigenaar heeft nog diezelfde avond de waterscooter met een trailer opgehaald.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s