Woning vol rook bij schoorsteenbrand Baarn

Baarn- Bij een woning aan de Krugerlaan in Baarn is zaterdagavond een schoorsteenbrand uitgebroken. Toen de brandweer van Baarn ter plaatse kwam stond de woning vol rook en de een van de bewoners stond op het balkon de brand te blussen. Deze is door de brandweer in veiligheid gebracht.

Met behulp van de hoogwerker van Hilversum werd het schoorsteenkanaal met een ramoneur schoongeveegd. Nadat de brandweer de schoorsteen had geveegd werd de rook die nog in de woning stond met behulp van een overdrukventilator uit de woning geblazen.

Tot kort geleden zou brandweer Baarn zelf uitrukken met hun eigen hoogwerker, maar Baarn heeft sinds 1 April 2021 zelf geen hoogwerker meer omdat deze ingeleverd moest worden van de Veiligheidsregio Utrecht. Naast Baarn moest ook de brandweer Bilthoven hun Ladderwagen en Vianen hun hoogwerker inleveren bij de veiligheidsregio. Na veel protest van de brandweer en de burgemeester van Vianen werd deze beslissing teruggedraaid, maar voor Baarn en Bilthoven had een protest geen effect.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s