Gebouwbrand bij Vivium Torenhof Blaricum blijkt loos alarm

Blaricum- De brandweer van Blaricum werd donderdagmiddag rond vijf uur gealarmeerd voor een melding van gebouwbrand bij verpleeghuis Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum. Omdat het verpleeghuis betrof, werd er al snel werd er opgeschaald naar ”Middelbrand” en kwam brandweer Laren voor ondersteuning ook ter plaatse.

Ter plaatse bleek dat er een brandlucht/vreemde lucht werd waargenomen maar niet duidelijk was waar het vandaan kwam. Om de oorzaak van de lucht te achter halen werd door de brandweer met behulp van een warmtebeeldcamera de gangen van het verpleeghuis en het dak waar ook een GSM mast staat onderzocht, maar er werd geen brand vastgesteld.

Toen de brandweer nog op onderzoek was, kwam een bewoonster van het verpleeghuis aanlopen die op het moment van de melding niet thuis was en verklaarde dat de lucht die geroken werd uit haar woning kwam. Het bleek uit eindelijk te gaan om wierook en een Kretek sigaret(Een Kretek is een sigaret met kruidnagel als kenmerkend bestanddeel) die mevrouw gerook had. Na een controle in de woning van de mevrouw kon de brandweer weer retour naar de kazerne.

Ook de burgemeester van Blaricum, mevr. Joan de Zwart-Bloch kwam ter plaatse om bijgepraat te worden over de inzet.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s