Aanrijding tussen auto en vrachtwagen N305, inzittenden van auto nemen de benen

Almere- Zondagavond vond er rond half elf een aanrijding plaats op de Waterlandseweg N305 ter hoogte van de carpoolplaats bij de A27. Daar kwam een vrachtwagen die van de snelweg af kwam en een personenauto die op de N305 reed met elkaar in botsing. Hierbij is de personenauto zwaar beschadigd geraakt en in de berm tot stilstand gekomen waarna de twee inzittenden van auto de benen namen.

Een van de inzittende van de auto werd al lopend aangetroffen aan het begin van de carpoolplaats en werd aangehouden door de toegesnelde politie. Tijdens de fouillering van de verdachte werd er een mes aangetroffen. Na de fouillering werd de verdachte aan het ambulancepersoneel overgedragen. Deze is later onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur raakte niet bij het ongeval niet gewond.

Omdat het onduidelijk was waar de tweede inzittende heen gevlucht was, werd er door de brandweerduikers van Almere en Lelystad het water van de Hoge vaart afgezocht. Later bleek dat deze tweede inzittende in een andere auto was gestapt en werd de zoekactie in het water gestaakt.

Door de aanrijding kwam de vrachtwagen ruim dertig meter verderop op de Waterlandseweg tot stilstand en bleek dat de brandstoftank geraakt was en zwaar beschadigd was. Deze lekte vervolgens de nodig diesel over de weg en de berm in. De brandweer heeft met behulp met zanddammen geprobeerd om het weg loop van de diesel tegen te gaan. Maar nog voordat de brandweer ter plaatse was, was er al veel diesel in de naast gelegen berm terecht gekomen. Deze word zo snel afgegraven om verdere vervuiling tegen te gaan.

Waarom de inzittende van de auto de benen namen is onbekend. De vrachtwagenchauffeur en getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, verklaarde dat de auto vol door reed vlak voor de aanrijding.

De Waterlandseweg was tijdens de aanrijding, de berging en opruim werkzaamheden afgesloten vanaf de A27 richting Almere Stad. Naast de Hulpdiensten uit Almere en Lelystad werd ook brandweer Blaricum met de hulpverleningsvoertuig (HV) en een ambulance uit Gooi en Vechtstreek opgeroepen om hulp te verlenen. De politie stelt een onderzoek in.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s