Diverse verkeerscontroles door politiestudenten in het Gooi

Regio- Door een groep politiestudenten van de politie Midden-Nederland zijn de hele dag op diverse locaties in de regio verkeerscontroles gehouden. De controle was met namen op de dag gericht op snor en bromfietsen en in de avond uren op verlichting van de alle weggebruikers.

Bij de controles op snor en bromfietsen werd naast de technische staat en het hebben van een rijbewijs, ook de snelheid op de rollerbank getest. Bij deze controles zijn diverse bestuurders bekeurd voor niet kunnen tonen van een legitimatie/rijbewijs of helemaal geen rijbewijs hebben.

Voor de snor en bromfietsen die na de rollerbank controle te hard bleken te gaan, werd naast een bekeuring ook een zogenaamde WOK status gemeld op het voertuig.

Een WOK (wacht op keuren) is een melding op je kenteken geplaatst door de politie. Het houd in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en hij herkeurd moet worden. De reden dat je een wokmelding krijgt kan door allerlei verschillende redenen komen, de meest voorkomende reden is de snelheid van de scooter.

In de avond werd avond werd de controle verder gezet waarbij de focus voornamelijk lag op de verlichting van alle weggebruikers. Hier werden diverse bestuurders beboet voor kapotte verlichting of de verkeerde verlichting aan hebben.

Ook werd over de hele dag diverse beuringen uit geschreven voor andere zaken zoals bellen op de fiets, het vast houden van een mobiel in de auto en het niet dragen van de gordel.

Hoeveel bekeuringen er zijn uitgeschreven over de hele dag is niet bekend.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s