Rijbewijs ingevorderd na ijsduik met elektrische auto Huizen

Huizen- Hulpdiensten zijn zondag aan het einde van de middag enige tijd bezig geweest met een elektrische auto welke door het ijs was gezakt.

Rond half vijf zakte het voertuig door het ijs ter hoogte van de Zomerkade, zo’n 150 meter vanaf de kade. De brandweer en een berger kwamen ter plaatse om het voertuig uit het water te krijgen. De Blaricumse brandweer leende hiervoor de kleding van de KNRM uit Blaricum.

De bestuurder van het door het ijs gezakte voertuig kreeg een artikel 5 van de wegenverkeerswet aan zijn broek. Dit zogenaamde kapstokartikel waarbij iemand gestraft kan worden die gevaarlijk rijgedrag vertoont. Het rijbewijs van de man is eveneens ingevorderd.

Ondertussen was er nog een kleine opstootje tussen een man, die voor eigen rechter ging spelen, en jongeren. Enkele jongeren gooiden paar sneeuw/ijsballen naar de politie maar die deed hier niks tegen. De man besloot hierop het heft in eigen hand te nemen. De politie kwam tussenbeide.

Rond zeven uur werd het voertuig van het ijs geduwd en afgesleept. De grote vraag is wie gaat de rekening betalen? Op het ijs rijden valt namelijk niet onder de autoverzekering.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s