Vastzittende zwaan blijkt toch vogelvrij en vliegt weg als hulp dichtbij is

Huizen- De brandweer van Huizen moest aan begin van de middag in actie komen voor een melding van een dier die in of op ijs vast zou zitten op de Kooizand Huizen.

Ter plaatse werd ter hoogte van de ophaalbrug met een verder kijker de sloot en later ook de Gooise zomerkade en het Gooimeer afgespeurd. Op deze locaties werd echter niks aangetroffen en ging men retour kazerne.

Onderweg terug naar de kazerne kreeg men opnieuw een melding van een dier vast op het ijs. Dit maal op de Zomerkade ter hoogte van het strandt en niet ver waar de eerste melding vandaan kwam. Op deze locatie zaten drie zwanen op het ijs waarbij een van de zwanen niet veel leven vertonden.

Om zeker van te zijn dat de zwaan niet vast zat, werd de hulp van het oppervlakte reddingsteam van brandweer Blaricum ter plaatsen gevraagd. Twee brandweerlieden van Blaricum zijn met behulp van een rescue board het ijs op gegaan en ging men richting de zwaan. De zwaan was blijkbaar niet gediend van deze reddingsactie en koos samen met zijn kameraden het lucht ruim nog voordat de brandweer de zwaan bereikte.

Volgens de woordvoerder van de brandweer Gooi en Vechtstreek zijn er vandaag al meerde meldingen geweest van “dier in nood” onder andere in Weesp, Naarden, Muiderberg en Huizen. Het gaat hierbij vooral om zwanen die vast op het ijs (zouden) zitten. Ga in elk geval NIET zelf het ijs op: levensgevaarlijk! aldus de woordvoerder van de brandweer.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s