Rellen blijven uit in centrum van Hilversum

Hilversum- Vanavond was er veel volk op de been rondom het marktplein in Hilversum. Honderden voornamelijk jongeren waren richting het plein gekomen.

De politie is gedurende de hele avond met jongeren in gesprek geweest. Echte rellen zijn uitgebleven. Er werd voornamelijk veel geschreeuwd en zwaar vuurwerk afgestoken, hierdoor zou een ruit gesneuvelde zijn op het Wagenmakersplein. Ook reden er tot even voor negen uur auto’s toeterend rond het marktplein.

Rond kwart voor negen werd er een noodbevel af gegeven voor het centrum van Hilversum.
Op dat moment waren er een paard honderd mensen aanwezig in het centrum van Hilversum. Met dit noodbevel kunnen straten worden afgesloten, plekken worden ontruimd en samenscholing worden verboden. Wie zo’n bevel negeert, kan aangehouden worden.

De politie heeft samen met de handhavers iedereen verzocht om naar huis te gaan. Daar is gehoor aan gegeven met hier en daar nog een vuurwerkbommetje. Even na negen uur was alles rustig in het centrum. Er zijn twee personen aangehouden. Het is onbekend waar voor.

Eerder op de dag hadden diverse winkels in het centrum maar ook daarbuiten hun winkels dichtgetimmerd of helemaal leeggehaald. In het centrum zijn terrassen verwijderd. Ook op het Media Park waren maatregelen getroffen, zo was de stationsbuis afgesloten en iedereen naar huis gestuurd.

Meer foto’s op: www.regio14.nl

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s