Diverse stormschades in Gooi en Vechtstreek door storm Bella

Regio- In heel Nederland was vandaag een code geel afgegeven in verband met zware windstoten, die werd veroorzaakt door storm Bella die vanuit Groot-Brittannië overkwam. De wind veroorzaakt in het hele land verkeersoverlast, veelal door omgewaaide bomen. Ook is een aantal coronateststraten gesloten.

De ochtend verliep onstuimig, met door het hele land windstoten tot zo’n 80 kilometer per uur. Aan zee konden de windsnelheden oplopen tot 110 kilometer per uur. Aan het einde van de ochtend zwakte de wind af.

Ook bij ons in de regio moesten diverse korpsen in actie komen voor diverse meldingen van stormschades.

In Blaricum was op de Blaricummerstraat ter hoogte van de Paviljoenweg, een boom om gewaaid en blokkeerde de gehele weg. Na ongeveer half uur zagen was de weg meteen vrij en kon men meteen door naar de volgende melding aan de Dokter Catzlaan.

Op de Dokter Catzlaan was ook spraken van een omgevallen boom waarbij de straat werd geblokkeerd. Hierbij viel de boom op een ijzeren hek van de overburen.

In middag moest brandweer Bussum nog in actie komen voor de ene laatste melding van stormschade in de regio. Bij een woning aan de Rhijnvis Feithlaan was een bouwsteiger door een combinatie van de harde wind en vele regenwater op de doeken, instabiel geworden.

De brandweer heeft een aantal doeken die vast zaten aan de bouwsteiger los gehaald tot dat de aannemer er was. Deze ging verder actie ondernemen.

Hoeveel meldingen totaal op de brandweer meldkamer binnen kwam, is op dit moment nog onbekend.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s