Dode door koolmonoxidevergiftiging Laren

Laren- In een kapperszaak aan de Naarderstraat is maandagavond een onwel persoon aangetroffen. In het pand hing op dat moment een extreem hoge concentratie koolmonoxide.

Ambulancepersoneel welke op de melding af kwamen voor een reanimatie werden bij binnenkomst direct gewaarschuwd door hun koolmonoxide melder. Hierop werd meteen de brandweer opgeroepen om meeting te verrichten. De brandweer constateerde snel een dodelijke concentratie koolmonoxide.

Het slachtoffer een 41-jarige man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar de man niet veel later kwam te overlijden. Ook een bewoner van een bovenwoning werd met klachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Na onderzoek bleek een losse afvoerpijp van de CV-ketel de oorzaak. De technische recherche van de politie heeft direct een onderzoek gedaan in de kapperzaak.

Koolmonoxide


Koolmonoxide, ook wel bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. In 2012 overleden er in onze regio twee meisjes van 11 en 12 aan de gevolgen van koolmonoxide.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s