Grote stapel met boomstammen in brand Almere

Almere- De brandweer van Almere is afgelopen nacht lange tijd bezig geweest met het blussen van een grote stapel gekapte bomen die aan de Goudplevierweg in Almere Hout lagen.

De brand, die rond halve 3 ontdekt werd door buurt bewoners die vlak in de buurt wonen van de brand. Deze mensen zijn in verband met de grote vuurzee en de droge natuur ontruimt en tijdelijk elders opgevangen.
Vanwege de omvang van de brand en het gebrek aan water schaalde de brandweer al snel op naar “grote brand” waarna diverse korpsen van Flevoland ter plaatse kwamen. Op verzoek van brandweer Flevoland werd er ook bijstand vanuit Gooi en Vechtstreek geleverd. De bijstand werd geleverd vanuit Laren met de Haakarm(14-7185) en de schuimbak/water container(14-7062)
Dankzij het snelle optreden van de brandweer verspreidde het vuur zich niet verder waarna enkele brandweerauto’s al snel weer retour konden. Rond halve 5 was het gootwatertransport opgebouwd en kon er begonnen worden met blussen en na blussen van de brand vanaf de schuimbluswagen van Lelystad en de Haakarm van brandweer Laren.

Rond vijf uur was de brand uit en onder controle.
De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s