Alarm bij noodhospitaal voor coronapatiënten Huizen

Huizen- De brandweer van Huizen kreeg woensdagmiddag een melding van een vreemde lucht in de Nieuwe Kerk. Hier zit momenteel een noodhospitaal voor coronapatiënten.

De brandweer kreeg rond kwart voor vijf de melding om naar de Nieuwe kerk te gaan aan de Brede Englaan in Huizen. Ter plaatsen bleek een koolmonoxidemelder af te gaan. De brandweer moest het noodhospitaal in om de melder te controleren. Er bleek echter niks aan de hand, vermoedelijk was de melder defect.

Omdat de kerk momenteel als noodhospitaal voor coronapatiënten dienst doet moest bij de brandweer het coronaprotocol gevolgd worden. Waar de brandweerlieden normaal gewoon weer instappen in de wagen om terug te keren naar de kazerne, moest er nu ter plaatsen van spullen en kleding gewisseld worden.

De normale brandweeruitrusting wordt, als er verdenking of bevestiging van coronabesmeting is, aangevuld met handschoenen, mondkapjes en een veiligheidsbril. het gewone bluspak wordt na de uitruk ontsmet en afgespoeld.

De afdeling logistiek en ondersteuning van de brandweer staat vervolgens klaar om de pakken om te ruilen. Ook vullen zij de gebruikten beschermingsmiddel weer aan. De gebruikte pakken worden in afgesloten kratten naar de kazerne Hilversum vervoerd. Hier worden de pakken verzameld en opgehaald door een gespecialiseerd bedrijf om te wassen.

 

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s