Zeer grote brand op de Laapersheide

HILVERSUM – De brandweer was maandagavond lange tijd druk doende met het blussen van een grote brand in natuurgebied Laapersheide. Het zou gaan om vijf tot zes hectare natuurgebied. Inmiddels is de brand onder controle.

De brand ontstond rond 19.00 uur. Direct was duidelijk dat het om een flink stuk grond ging. De Gooise brandweer kreeg daarom hulp van collega’s uit andere regio’s, ook vanwege een beperkte waterwinning. Verder was het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht enige tijd gestremd. Gelukkig voor de brandweer wist het vuur niet de bomen te bereiken.

Inmiddels is het nablussen in volle gang. Een politiehelikopter gaat zo meteen met warmtebeeldcamera eventueel verborgen vuurhaarden traceren. Het treinverkeer rijdt ondertussen met aangepaste snelheid.

Een grote heidebrand als nu komt normaliter alleen voor na een lange periode van droogte en hoge temperaturen. Dat er nu – begin april – zo’n grote brand ontstaat, is bijzonder en is nog altijd te danken aan de droge en warme zomer van vorig jaar, meldt een brandweerwoordvoerder na informatie van het Goois Natuurreservaat. De toplaag van het grondgebied is namelijk nog altijd kurkdroog. “Dat belooft wat voor de komende zomer”, besluit de zegsman.

Meer foto’s bij onze mediapartner van regio14.nl

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s