Grote rampen oefening Eemmeer

Eemmeer- Boten van de brandweer, een reddingshelikopter en een hoop hulpverleners zijn vanochtend uitgerukt naar het Eemmeer. Ditmaal niet voor een calamiteit, maar een grote rampenoefening.

De oefening vond plaats in de buurt van het eiland de Dode Hond. Daarbij werd gewerkt met een fictieve ramp tussen een aanvaring tussen vrachtschip en een bunkerschip met een pleziervaartuig.

SCENARIO

“Het vrachtschip herbergde een kinderkamp met veertig kinderen, maar bij het overpompen van gasolie kwam de combinatie tegen een pleziervaartuig “, vertelt Robin Macco van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. “Daardoor vielen een aantal stellages op kinderen en sloegen een aantal van hen overboord. De kinderen verdwenen vervolgens ook onder water. De duikteams en reddingshelikopter hadden daardoor het nodige aan werk.”

De oefening was op initiatief van de Veiligheidsregio’s Utrecht en Gooi- en Vechtstreek. Behalve de brandweer en politie, deden ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij(KRNM) en de Search And Rescue (SAR) helikopter mee. De SAR heli haalde diverse mensen uit het water met een HOIST operatie. Hierbij word de duiker vanuit de SAR heli aan een kabel te water gelaten om zo vervolgens met het slachtoffer uit het water te worden gehaald door de SAR heli. De slachtoffers zijn later door de SAR heli afgezet op het strand nabij de KNRM post van Blaricum. De SAR heli is hier na weer vertrokken. De politiehelikopter(ZULU) die tijdens de oefening ook aanwezig was, is later hier ook geland. Rond het middag uur was de oefening afgelopen en werd er onder een hapje en drankje de aandacht punten door genomen. De ZULU is hier na weer vertrokken onder toeziende oog van aantal strandgangers en deelnemers van de oefening.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s