Meevaren op de reddingboten in Huizen en Blaricum tijdens reddingbootdag

Op zaterdag 28 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Reddingbootdag is er om de donateurs van de KNRM te bedanken voor hun steun en voor het publiek de ideale dag om donateur te worden en mee te varen. Ook in Blaricum en Huizen liggen de reddingboten met ronkende motoren klaar. In Blaricum bij het uitrukpunt bij het Stichtse Strand en in Huizen aan de Energieweg 1.

Op de locatie in Blaricum zijn de ambulancedienst en de brandweer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Gedurende de dag zijn er een aantal reddingsdemonstraties waarin de diverse hulpverleningsdiensten een rol spelen. In Huizen is naast de brandweer ook de waterpolitie met 2 schepen aanwezig. Beide diensten vertellen graag meer over hun werkzaamheden. Verder zijn er een aantal leuke activiteiten voor de jeugd met een KNRM tint.

De reddingstations hebben beide een zogenaamd blauw oormerk en zijn daarmee kindvriendelijke locaties tijdens de reddingbootdag.

Beide uitrukpunten zijn op zoek naar nieuwe bemanningsleden, reddingbootdag is het ideale moment om kennis te maken met het reddingwerk. De bemanningsleden staan klaar om alles te vertellen over hun werk.

Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

Over de KNRM

De KNRM is het goede doel dat sinds 1824 levens redt op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De KNRM wordt volledig gefinancierd door donateurs en uit nalatenschappen. De bemanningsleden van de KNRM zijn vrijwilligers die professioneel worden opgeleid om het zware werk aan boord van de reddingboten uit te kunnen voeren.

Foto: KNRM Huizen-Blaricum

IMG_7823

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s