Jaarwisseling voor Brandweer Gooi en Vechtstreek wederom relatief rustig verlopen

Regio- Het is een relatief rustige jaarwisseling geweest voor Brandweer Gooi en Vechtstreek. Regionaal zijn er tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur 67 meldingen op de meldkamer binnengekomen.

Ongeveer de helft van alle meldingen kwam uit Hilversum. Regionaal ging het vooral om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding maar er zijn er in de regio ook vijf gebouwbranden geweest, waarvan drie woningbranden, één schuurbrand en één brand in een horecabedrijf. In Loosdrecht werd vroeg in de avond een gebouwbrand gemeld. Het bleek te gaan om een garage naast het voormalige pand van de Rabobank. Toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand. De brandweer heeft de brand snel geblust.

In Hilversum is er rond 22.00 uur kort sprake geweest van een middelbrand aan de Lindenheuvel. Aanvankelijk leek het hier om een woningbrand met slachtoffers te gaan en uit voorzorg werd een Mobiel Medisch Team (MMT) met de Lifeliner ingezet. Al snel bleek er niemand in de woning aanwezig en kon de Lifeliner retour en de woning aan de politie worden overgedragen. De brand die op de 1e etage woedde is veroorzaakt door rondvliegend vuurwerk. In de late nacht heeft er ook een brand in een horecabedrijf aan de Neuweg in Hilversum plaatsgevonden. Deze brand werd door snel optreden van omwonende geblust. De brandweer heeft de bovenliggende woning doorgemeten op schadelijke stoffen. Omdat er lichte rook hing, heeft de brandweer met de overdrukventilator de woning geventileerd. Nog geen 24uur later werd de zelfde zaak opnieuw getroffen door brandstichting.

Kort na middennacht was in Huizen sprake van een kleine woningbrand aan de Koningin Julianastraat nadat een vuurpijl door een raam op de 1e etage baar binnen was gevlogen. Na deze melding is men meteen door gereden voor een container brand bij de kostmand. Daar zijn 2 jongens gecontroleerd door de politie omdat hun werden aangewezen als verdachten, maar bleken niks met deze brand te maken hebben gehad. Later in de nacht is was er nog spraken van een schoorsteenbrand aan de Naarderstraat. In alle gevallen had de brandweer de situatie snel onder controle.

Het aantal voertuigbranden is in de regio beperkt gebleven tot drie waarvan twee in Weesp, één in Naarden.

Al met al kende Brandweer Gooi en Vechtstreek met deze jaarwisseling een iets drukkere avond en nacht dan tijdens de vorige jaarwisseling, waar de teller op 49 bleef steken, maar nog steeds spreken we van een relatief rustig verlopen jaarwisseling.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jaarwisseling voor Brandweer Gooi en Vechtstreek wederom relatief rustig verlopen

  1. Pingback: Opnieuw brandstichting bij afhaal restaurant op de Neuweg | 112 Gooi en Vechtstreek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s