Antifascisten blazen demonstratie in Hilversum af

Hilversum- Een demonstratie van slecht twintig antifascisten welke dinsding in Hilversum zou plaatsvinden is door de antifascisten afgeblazen. De antifascisten voelde zich bedreigd door de aanwezige sympathisanten.

Ontvangst

Molukse KNIL-Veteranen die in de Tweede Wereldoorlog vochten werden vandaag officiële ontvangen op de Korporaal Van Oudheusden kazerne in Hilversum. In de middag werden zij met een bus vervoerd naar de Zwaluwenberg waar zij onder anderen een gesprek hadden met de Inspecteur-generaal der Krijsmacht. De bijeenkomst wordt gezien als een onderdeel van eerherstel en erkenning voor de Molukkers.

Sympathisanten

Molukse sympathisanten waren naar Hilversum gekomen omdat antifascisten hadden aangekondigd een demonstratie te houden. De antifascisten dinden dat de KNIL-Veteranen oorlogsmisdadigers zijn. Onder de sympathisanten was ook de Molukse motorclub Djangan Unduré Maloekoe aanwezig. Deze vertelde aanwezig te zijn om de rust te bewaren en te zorgen dat de KNIL-Veteranen van deze dag konden genieten.

Naast de sympathisanten was er ook veel politie aanwezig waaronder negen busjes van de mobiele eenheid. De Utrechtseweg werd vanwege veiligheidsreden geheel afgesloten.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s