Vijver wordt leeggepompt na vondst van mogelijke fiets Anne Faber

HUIS TER HEIDE/UTRECHT – De vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide wordt momenteel leeggepompt vanwege de zoektocht naar Anne. Eerder vanavond werd daar een fiets gevonden die waarschijnlijk van de vermiste Utrechtse is.

Na de vondst hebben medewerkers van dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) de vijver doorzocht. Ze stonden tot hun middel in het water en trokken een sleepnet door de vijver.

Maar dat lijkt zonder resultaat. Daarom gaat de brandweer vanaf middernacht de vijver volledig leegpompen.

Er zijn grote zwarte schermen neergezet om de zoektocht af te schermen voor pers en toekijkende omstanders. Langs het park stonden vanavond veel mensen.

FIETS
De fiets die is gevonden is een zwarte opoefiets met rekje en handremmen. Ook zit er een rode sticker op het achterspatbord. De vijver is vlak bij de plek waar eerder een jas werd gevonden. Ook die jas is vermoedelijk van de vermiste Anne.

De politie bevestigt dat de gevonden fiets lijkt op die van Anne, maar kan nog niet met zekerheid zeggen dat het inderdaad de hare is.

ZOEKACTIE
Al dagen lang wordt er gezocht naar de vermiste Anne Faber. Vandaag was er nog een grote zoekactie bij Soestduinen. De ME, veteranen en honderden vrijwilligers zochten er naar een spoor van de vermiste Anne Faber.

VERMISSING
De 25-jarige Utrechtse is vermist sinds ze vrijdagavond een stuk ging fietsen. Ze is door Hollandsche Rading en Baarn gekomen en in Soest heeft een telefoonmast voor het laatst een signaal van haar telefoon opgevangen.

De afgelopen dagen werd er meerdere keren naar haar gezocht. Ook deed de politie gericht een beroep op mensen om uit te kijken naar de telefoon en fiets van Anne. Over de fiets is bekend dat het gaat om een zwarte opoefiets met handremmen en een rekje voorop. Op het achterspatbord zit een rode sticker, net als bij de fiets die vanavond gevonden is in de vijver.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, Home. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vijver wordt leeggepompt na vondst van mogelijke fiets Anne Faber

  1. Pingback: Nieuwe zoekactie: ME, vrienden en familie lopen in linie door bos Soestduinen | 112 Gooi en Vechtstreek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s