Nieuwe zoekactie: ME, vrienden en familie lopen in linie door bos Soestduinen

SOESTDUINEN/UTRECHT – De politie zocht vandaag opnieuw naar de vermiste Anne Faber. Het zoekgebied verplaatsten zich van Huis ter Heide naar de Soester Duinen, zo’n vijf kilometer verderop.

In linie trok de ME samen met vrienden en familie door een bosgebied. Rond 16.00 uur is de zoekactie van start gegaan op De Beaufortlaan. De politie zet ook een helikopter in. In totaal zijn ruim honderd mensen aan het zoeken.

Vermoedelijk wordt nu bij de Soester Duinen gezocht omdat in de buurt van die plek voor het laatst haar telefoonsignaal is opgevangen. Afgelopen dinsdag werd kleding gevonden in Huis ter Heide die zeer waarschijnlijk van Anne is.

LEGER
Familie van Anne riep vandaag op dat ook het leger moet meezoeken. Een woordvoerder van de politie zegt dat in overleg met defensie is besloten om voorlopig alleen honden en de ME in te zetten. “Als er te veel mensen gaan rondlopen kunnen sporen verdwijnen.”

BURGERZOEKTOCHT
Verder benadrukt de politie dat wanneer mensen op eigen initiatief willen zoeken, ze dat eerst moeten aangeven bij de politie.

De massaal aanwezige pers wordt verzocht om bevelen van de ME op te volgen om te voorkomen dat eventuele sporen verloren gaan.

VERMISSING
De 25-jarige Utrechtse is vermist sinds ze vrijdagavond een stuk ging fietsen. Ze is door Hollandsche Rading en Baarn gekomen en in Soest heeft een telefoonmast voor het laatst een signaal van haar telefoon opgevangen.

FIETS GEVONDEN
In de vijver nabij Huis ter Heide werd donderdag rond 19:30 een zwarte fiets gevonden die „gelijkenissen vertoont” met de fiets van Faber.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, Home. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nieuwe zoekactie: ME, vrienden en familie lopen in linie door bos Soestduinen

  1. Pingback: Vijver wordt leeggepompt na vondst van mogelijke fiets Anne Faber | 112 Gooi en Vechtstreek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s