Exclusieve foto’s van EOD oefening op het mediapark Hilversum

Hilversum- Afgelopen middag heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie(EOD) een oefening gehouden op de set van the voice of Holland in studio 21 op het mediapark. Omdat  dit tevens ook een examen was werd er zo realistisch mogelijk geoefend, wat inhoud dat men onder begeleiding van 2 motoragenten met spoed naar de locatie werden gebracht. Onder 1 van de podiums bleek een verdacht pakket te staan.  Bij nader onderzoek van een röntgenfoto bleek in het pakket een telefoon te zitten met diverse draden erbij. Omdat er een serieuze bomdreiging was, heeft men besloten om de dreiging meteen op de locatie weg te nemen door een klein explosief te gebruiken en het pakket te laten ontploffen en onschadelijk te maken.
We hadden exclusieve toegang tot deze oefening/examen wat normaal niet toegankelijk is voor de pers en burgers en normaal in het geheim wordt gedaan. Omdat met niet wilt dat bepaalde procedures niet bekend mogen worden, zijn deze daarom ook niet in beeld gebracht.
Tevens zijn het defensie personeel en de explosieve verkenners van de politie onherkenbaar of niet in beeld gebracht voor hun privacy en veiligheid.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s