Verdachte crasht bij Muiden na achtervolging politie

MUIDEN/Amsterdam- Getrokken wapens en met hulp van een politiehond hebben agenten vanmorgen vroeg een autodief opgepakt. De man had een auto gestolen in Amsterdam-West en was na een wilde achtervolging gecrasht in een weiland in Muiden.

De auto, een zwarte BMW, werd rond 5.30 uur door de politie op de A1 opgemerkt omdat de apk was verlopen en de achterruit kapot en afgeplakt was. Agenten besloten de automobilist bij Diemen een stopteken te geven, maar die trapte vervolgens vol op het gas en ging ervandoor.

Tijdens de achtervolging die daarop volgde werden snelheden van 200 kilometer per uur gehaald. Ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg in Muiden verloor de autodief de macht over het stuur. Hij reed een weiland in en kwam in een sloot tot stilstand.

Verstopt in sloot
De dief raakte bij de crash gewond, maar wist uit de auto te ontsnappen en zich verderop te verstoppen. Uiteindelijk werd hij door de politiehelikopter gevonden: hij had zich in een ijskoude sloot verscholen. De dief is opgepakt en daarna met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Een buurtbewoner hoorde het ongeluk vanmorgen gebeuren. “Ik lag te slapen toen ik wakker schrok van lawaai. Eerst dacht ik, het zal wel weer. Het is niet de eerste keer dat hier iets aan de hand is. Maar dit keer klonk het anders. Het leek wel of er iets door de lucht vloog, het leek wel een vliegtuig. Het trilde zelfs in mijn slaapkamer.”

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

3 reacties op Verdachte crasht bij Muiden na achtervolging politie

  1. Theo zegt:

    En nu is zeker de politie de schuldige.

  2. Theo zegt:

    De politie is er om de burger een veilig gevoel te geven. Als men vlucht of niet reageert op een order van een agent ben je stom bezig en vraag je om moeilijkheden. De politie doet dit niet voor niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s