Rustig verlopen oud en nieuw Gooi en Vechtstreek, Muiderberg naar Almere voor garagebox in brand

Gooi en Vechtstreek- Het is een rustige jaarwisseling geweest voor Brandweer Gooi en Vechtstreek. Regionaal zijn er tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur 49 meldingen op de meldkamer binnengekomen, die veelal buitenbrandjes betroffen. Hierbij ging het vooral om in de brandende containers, kerstbomen en uit de hand gelopen vuurtjes. Ongeveer de helft van alle meldingen kwam uit Hilversum.

In Huizen ging een motorscooter zaterdagavond rond kwart over negen in vlammen op aan de Botterstraat. De brandweer heeft het vuur geblust, maar de motorscooter kan als verloren worden beschouwd. Alleen het frame bleef over. Vermoedelijk is de motor in brand gestoken met vuurwerk. Naast de motor lag nog een opgeblazen koelkast.
In Huizen is er kort sprake geweest van een middelbrand. Aanvankelijk leek het hier om een woningbrand te gaan maar dit kon al snel worden teruggebracht tot een kleine buitenbrand. Zowel in Huizen als ook in Weesp is de brandweer ingezet voor het blussen van een autobrand.

De brandweer van Muiderberg moest voor assistentie naar  Annie M.G. Schmidtweg in Almere voor een garagebox in brand. Doordat het in Flevoland druk was met diverse branden en zeer grote brand in Lelystad, werd Muiderberg  hier voor aangestuurd. De politie had de brand al reeds geblust. Wat de oorzaak was, is onbekend.

Op de Levensboom in Blaricum was er brandgesticht bij een jeugdhonk aldaar. De jongeren gingen bij het zien van de politie er vandoor. De politie heeft de brand zelf geblust, maar laaide weer op. De brandweer die al reeds was gealarmeerd heeft nog na geblust.

Helaas heeft de brandweer in onze regio te maken gehad met agressie tegen hulpverleners. In Weesp is er op de Ingelandstraat met vuurwerk naar brandweermensen gegooid. De brandweer kwam hier ter plaatse voor een containerbrand. Het betrof hier een groep van ongeveer 40 jongeren die met vuurwerk aan het gooien waren. De politie was ook ter plaatse waarop ze snel op basis van ‘zero-tolerance konden ingrijpen.

Huizen: Botterstraat

Almere: Annie M.G. Schmidtweg

Blaricum: Levensboom

Kortenhoef: Schutting in brand tussen 2 woningen

img_7839-peter-mol

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit andere regio’s, 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s