De onverklaarbare dood van Dascha Graafsma

HILVERSUM – Afgelopen vrijdagavond tot de zaterdagochtend 28 november is mijn dochter Dascha Graafsma (17-08-1999) met drie vriendinnen uitgegaan in Hilversum naar de gelegenheid Lets Get Down (nabij het Gooiland-theater en het station, adres: Emmastraat 2). Om ongeveer 2.00 uur heeft ze de gelegenheid even verlaten ‘om te plassen’. Ze is niet meer teruggekomen.

De vriendinnen gingen zoeken en namen uiteindelijk met ons, de ouders, contact op en gingen naar de politie. Er werd gezocht en alle mogelijke diensten ingeschakeld.

Om 5.45 uur, dus veel later, heeft een trein Dascha getroffen nabij het Station Hilversum Sportpark. Dat bij uiterst koud en slecht weer. Ze droeg geen jas, die is achtergebleven in de Lets Get Down, en feitelijk niet meer dan een wit T-shirt, witte gympen en een zwarte broek. Fysiek onmogelijk om daarmee zoveel tijd buiten door te brengen met de geldende weersomstandigheden.

De grote vraag is wat er in het genoemde tijdsverloop is gebeurd. Wie haar ook kent stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde. Naast het tijdsverloop zijn er dus de feiten van het barre weer, maar ook haar telefoon is niet meer vindbaar. In de periode is Dascha vele malen gebeld of zijn er anderzins berichten verzonden. Zij bleek of in gesprek of niet bereikbaar.

Als vader wil ik u vragen om alle mogelijke media-aandacht aan het gebeuren te geven. Met de vraag of iemand haar heeft gezien, gesproken, tijd met haar heeft doorgebracht, of alles wat er maar te bedenken is. Er klopt teveel niet, …….. Er zijn geen woorden te vinden om dit verzoek te ondersteunen, maar dat lijkt me ook niet nodig. Hoe eerder de vragen en het bericht worden uitgebracht hoe eerder er misschien mensen met informatie kunnen worden gevonden.

Het lichaam is dermate beschadigd dat directe identificatie niet meer mogelijk is. DNA-testen moeten het bewijs leveren, maar feitelijk is er geen twijfel dat het om Dascha gaat.

Dascha was een leerling van het ATC-college, had een leuke bijbaan, een fijne vriend, trouw en liefdevol 3 broers en 2 zusters. Ze woonde in Hollandsche Rading met haar ouders en nog twee broers thuis. Wie het ook gevraagd wordt, voor enig naar geestelijk lijden was en kan op geen enkele serieuze wijze een aanleiding gevonden worden. Alles kan worden nagevraagd. Zie bijvoorbeeld de berichten op de facebook-pagina’s van mij (Rene Graafsma / renegraafsma) of die van Dascha zelf (Dascha Graafsma).

De centrale vraag is: wat is er in het tijdsbestek gebeurd en wie heeft haar gezien?

De zaak wordt zeer intensief behandeld door de politie Hilversum. In hun betrokkenheid stellen wij alle vertrouwen maar het is duidelijk dat we informatie missen. Het is noodzaak, …….

Hoe dan ook, zet het bericht en de vragen svp uit met elk mogelijk mediamiddel waar u over beschikt.

Meer dan dank !!

René Graafsma
image

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

8 reacties op De onverklaarbare dood van Dascha Graafsma

 1. MarAmsterdam zegt:

  Dag Rene,
  Sterkte, Ik ben ook een ouder

  Je schreef dat het lichaam van Dascha teveel beschadigd was. Ik neem aan dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar haar lichamelijke toestand vóór deze inmens trieste fatale gebeurtenis. Er zal dan aan het licht komen of ze overleden is voordat de trein haar raakte, of dat ze misschien verdoofd was door, al dan niet toegediende, drugs?
  Het scenario lijkt eerder op een misdrijf dan zelfmoord. Ik hoop dan ook dat de redactie van Opsporingverzocht zal besluiten om Dascha’s leed morgenavond te tonen met de roep om informatie,

  mvg, Mar_Amsterdam

 2. Wat ik niet snap is waarom moest zij de gelegenheid verlaten om te plassen.Kan dat niet binnen?

  • Oscar zegt:

   Dat staat dan ook tussen aanhalingstekens, het zou misschien beter zijn om hier ook duidelijker in te zijn. Ging ze naar buiten voor drank, drugs, of misschien intiem contact?
   Zijn alle camera beelden bij deze gelegenheid, en eventueel alles tussen daar en het station, veilig gesteld?

 3. Trudy van Hemert zegt:

  We hopen dat er antwoorden voor uw/jullie gevonden mogen worden
  De angst in deze tijd zit bij veel ouders dat ze iets overkomt
  Zelf moeder van 4 dochters
  We wensen uw veel sterkte met dit onbegrijpelijke verlies
  We hebben uw bericht gedeeld in de hoop dat iemand tot bezinning komt

 4. Mijn condoleance’s en ik hoop dat u snel uw antwoorden heeft

 5. Ten eerste mijn oprechte condoleance, en ten tweede vraag ik mij ook af waarom ze naar buiten moet om te plassen? En ik heb zelf ook kinderen maar zo een jong meisje, en dan nog zo laat bij de weg?

 6. aleida zegt:

  ik wil jullie als moeder van zelf 2 dochters en 1 zoon heel veel sterkte wenssen dit is te erg voor woorden als dr telefoon nou gevonden word kunnen jullie nagaan met wie ze gebeld of gesms heeft maaar ik vind dit zo erg voor jullie en zelfmoord lijk mij uitgesloten er is echt wel meer gebeurd ze gaat echt niet naar buiten terwijl je binnen na de wc kan ik leef met julie mee heel veel sterkte en dat de waarheid maar snel naar boven mag komen

 7. Marijke zegt:

  Beste familie, vrienden an andere direct betrokkenen, allereerst heel veel sterkte met dit grote verdriet vanwege het verlies van Dascha!
  Het is al ongelooflijk zwaar je kind te moeten verliezen, laat staan op deze manier…!😔
  Ben ook moeder van een zoon en dochter, die bijna 17 en 19 zijn, dus kan me enigszins indenken hoe dit voelt..
  Ik hoop dat jullie je antwoorden krijgen op alle open vragen, en dit mee kan helpen in het verwerken ervan!
  En ik zal deze oproep van jullie delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s