6 arrestaties na inbraak en klopjacht Huizen/Bussum

Huizen/Bussum- De politie heeft maandagochtend in Huizen een inbreker in zijn been geschoten. Er werden zes personen gearresteerd. Een wijk werd afgegrendeld en een arrestatieteam liep door de straten.

De politie werd in de nacht van zondag op maandag rond 3.45 uur gealarmeerd door een inbraakalarm bij een winkel in Bussum.

Toen de politie aankwam, waren de inbrekers al gevlucht. De politie ging met meerdere agenten en de politiehelikopter naar hen op zoek.

Agenten traceerden twee auto’s met de daders in Huizen. Een auto met drie inzittenden vonden ze in de buurt van de Huizermaatweg. Bij de aanhouding van de mannen heeft één agent geschoten. Hij raakte op de Westkade een inbreker in zijn been.

Rond 4.30 uur arriveerde een ambulance in de wijk. Die vertrok met spoed met de gewonde inbreker, onder begeleiding van politie.

Veel politie en een arrestatieteam van zeven man in burgerkleding liep tot 6 uur door de wijk. Vanaf 4 tot 6.30 uur hing er ook een politiehelikopter boven de Huizermaat.

De politie hield later in Huizen de andere auto aan en arresteerde nog drie mannen.

Op de Westkade was maandagochtend nog een bloedspoor op straat te zien. Rond 8 uur was de ruime omgeving nog afgezet door de politie. Er was een speurhond onderweg.

Bij de inbraak werd niets buitgemaakt

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s