Interschutz 2015 druk bezocht

Hannover(D)- Afgelopen week(8 juni t/m 13 juni) stond de Hannover messe in het teken van de grootse hulpverlenings beurs te wereld.
Op deze beurs werd door bedrijven uit 51 landen wat zij in huis hebben op het gebied van brandbestrijding, preventie en training. Op deze Duitse beurs zijn vanzelfsprekend ook veel Nederlandse bedrijven aanwezig.

Nieuwe crashtenders door Rosenbauer

Op deze beurs presenteerde veel bedrijven hun nieuwe voertuigen of materiaal. Ook het Oostenrijkse Rosenbauer presteerde hun nieuwe voertuigen waaronder hun nieuwste versie van de crashtender: Phanter ‘’4’’
De nieuwe Panther is geoptimaliseerd op het gebied van veiligheid van de inzittenden, de blusprestatie en het gebruiksgemak. “Het opvallende ontwerp benadrukt de kwaliteiten snelheid en kracht” aldus Rosenbauer.
Deze crashtender bied plaats aan zes personen. Er zit een Volvo D16 Euro 6 motor in waarmee een topsnelheid van 120 km/h kan worden bereikt. Het voertuig gaat van 0 tot 80 km/h in 29 seconden. In de watertank kan maximaal 12.500 liter water en er zit een schuimtank in van 1500 liter. Daarnaast is er plaats voor 250 kilo poeder.

Nederlandse bedrijven

Op de beurs waren ook veel Nederlandse bedrijven aanwezig. Op de gezamenlijke stand van kenbri fire fighting/Pyrolance en Fire flash werd een demonstratie geven in de flashover container wat de gevaren zijn een plotseling ontbranden van een hete rookgaslaag. Bij het blussen werd vervolgens gebruikt gemaakt van de Pyrolance. De PyroLance is een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van een lans. Deze lans levert een waterstraal onder hoge druk (oplopend tot 300 bar) waaraan een korrelig additief wordt toegevoegd. Dit additief zorgt ervoor dat in vrijwel alle materialen, zoals bijvoorbeeld in dikke muren en stalen profielen, een klein gat gemaakt kan worden.

Ziegler

Op de internationale stand Ziegler GmbH was ook Ziegler Nederland en Visser ambulance B.V. aanwezig met een Nederlandse ambulance en voertuigen die in Nederland zijn gebouw.

Holmatro Rescue Challenge

Bij de buiten stand van Holmatro werd door 29 teams uit 16 verschillende landen gestreden in een rescue challenge. De drie beste teams winnen Rescue Tools van Holmatro:
Naast de eer, worden de drie winnende teams ook beloond met geweldige prijzen:

BESTE TEAM ALGEMEEN:
Holmatro redgereedschap set ter waarde van € 20.000
BESTE TECHNISCHE TEAM:
Holmatro redgereedschap set ter waarde van € 10.000
BESTE TEAM SPIRIT:
Holmatro redgereedschap set ter waarde van € 5.000

De uitslag van de westrijd:

Het beste overall team was het team van: The Irish Meath County Team
Het beste technische team: Spanish Granollers Team
Het beste team spirit: German Rescue Ladies

Op de binnenstand van Holmatro kunnen bezoekers ervaren hoe het is om in een auto te zitten die met behulp van hydraulisch gereedschap open geknipt wordt.
In de video is te zien hoe de auto waar je in zit tegen een boom botst. De brandweer komt vervolgens met de ambulancedienst ter plaatse waarna zij de persoon naast je bevrijden. Dit geeft een bijzondere inkijk in de technische hulpverlening.

Over de 6 dagen dat de beurs open was, zijn in totaal 157.000 bezoekers op de beurs afgekomen. Met de meeste buitenlandse bezoekers kwamen vanuit Oostenrijk, Zwitserland Luxemburg.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s