Zelfgemaakt explosief in woning Hilversum

Hilversum-In een woning aan de Johannes Geradtsweg in Hilversum is explosief materiaal gevonden. Het zat volgens de politie in “een zelf geknutseld pakketje ter grootte van een soepblik”. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de samenstelling onderzocht met röntgenapparatuur. Na het onderzoek is de bom naar buiten gebracht en meegenomen voor onderzoek.

Het explosief is onder politie begeleiding afgevoerd voor vederonderzoek en wordt na het onderzoek op een onbekende locatie ontploffing worden gebracht. Er wordt nog gekeken of er andere explosieven in het huis liggen.

Agenten gingen vanochtend na een tip naar de woning om een van de bewoners te arresteren, maar die was niet thuis. Wel werden twee andere bewoners aangehouden. In het huis lag een grote hoeveelheid hennep. Ook werd het verdachte pakketje gevonden.

Uit voorzorg zijn 27 woningen in de buurt ontruimd. De politie heeft een aantal straten rond de woning afgezet. De maatregelen blijven van kracht tot zeker is dat er niet nog meer explosieven in het huis liggen.
Even na halve 12 in de avond werd het sein veilig gegeven en werd er afgeschaald naar Grip 0.
tijdens het incident bracht een buurtbewonerster koffie en thee voor alle hulpdiensten die dicht bij de woning stonden. Omdat deze niet in het gebied mocht komen, bracht de burgemeester Broertjes van Hilversum de koffie en thee veder en schonk de koffie en thee zelf in onder groot toezicht van de brandweer, ambulance, politie en pers.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s