Wolkbreuken zetten delen van Gooi en Vechtstreek blank

Gooi en Vechtstreek- Hoosbuien hebben maandag veel overlast veroorzaakt boven het Gooi. Bussum was zelfs tweemaal het centrum van een enorme plensbui. Ook Hilversum en Laren kregen een enorme hoeveelheid water te verwerken, aldus een woordvoerster van de brandweer. Op het hoogtepunt van de regenbuien kreeg de brandweer zo’n 200 meldingen binnen.

In Bussum liep de kelder van het raadhuis onder water. Ook een parkeergarage naast het raadhuis stroomde vol. Daarnaast stond er in enkele straten in het centrum van de plaats ruim een halve meter water. Dat was ook het geval in Hilversum, terwijl in Laren ook veel woningen werden getroffen door wateroverlast.

Bij het Tergooiziekenhuis Blaricum liep de kruising helemaal onder. De toerit naar de A1 was door het water afgesloten. Enkele auto’s probeerde nog de snelweg op te komen, maar strandden in het water.

De kas van Villa Industria aan de Kleine Drift in Hilversum zakte deels in elkaar.

Ook in plaatsen in de omgeving van Bussum, zoals Kortenhoef en Nederhorst den Berg, en op de Ankeveense Plassen heeft de regen voor veel hinder gezorgd.. Er hebben zich voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Dit bericht werd geplaatst in 112-Nieuws uit de regio, Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s