Reddingbootdag 2014

Op zaterdag 3 mei 2014 werd weer de landelijke reddingbootdag gehouden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM. Alle reddingstations deden hun deuren open om bezoekers een kijkje te geven in de keuken van de hulpverlening op het water.

Ook de KNRM Huizen deed mee.

Er waren diverse activiteiten voor jong en oud: films konden bekeken worden, men kan vermomd als redder op de foto, er was een speurtocht voor de jeugd in het reddingstation en er was ook 2 tal waterpompen neer gezet om te laten zien hoe de KNRM brand blust op het water, daar mee konden kinderen mee spuiten.
De hulp op het water door de KNRM is gratis en wordt uitgevoerd door professionele vrijwilligers. Zij zijn hiervoor vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar. De kosten worden gedekt door vrijwillige bijdragen.
Er zijn zo’n 80.000 ‘redders aan de wal’, die door hun financiële bijdrage deze hulpverlening mede mogelijk maken.
Vooral voor deze donateurs is de reddingbootdag bedoeld. Zij kunnen zien wat er met hun geld gedaan wordt en een stukje meevaren op de reddingboot. Bezoekers die tijdens de reddingbootdag donateur werden, krijgen niet alleen een leuk presentje maar kunnen ook meevaren op reddingboten van Huizen: De Nikolaas Wijsenbeek en De Huizer.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s