Politie schiet verdachte woningoverval neer Blaricum ”Update”

Blaricum – Op vrijdag 11 april rond 21.40 uur werd de bewoner van een huis aan de Karakiet overvallen door meerdere personen. Hierbij was sprake van bedreiging met een vuurwapen.

Direct na de overval vluchtten de verdachten weg. De politie die snel ter plaatse was zag één van de verdachten rennen en sommeerde hem te stoppen. De man zette zijn vlucht voort waarna een agent een waarschuwingsschot gaf. De verdachte stopte ook nu niet waarna de agent hem in zijn been schoot. De verdachte, een 22-jarige inwoner van Amsterdam, kon hierna worden aangehouden. Hij werd voor behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis vervoerd.

Zoektocht naar andere overvallers

De politie heeft daarna met meerdere eenheden, waaronder een politiehelikopter en een speurhond, naar de nog ontbrekende verdachten gezocht. Daarnaast werd via Burgernet en het twitteraccount van het district Gooi- en Vechtstreek gevraagd uit te kijken naar de verdachten. Ondanks de massale inzet werden de andere verdachten niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

De politie heeft uitgebreid forensisch onderzoek gedaan en meerdere getuigen gehoord. De politie sluit niet uit dat er ook getuigen zijn die geen contact hebben gehad met de politie. Zij worden verzocht alsnog contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s