Jan Peter Schmittmann doodde vrouw en dochter

LAREN – Oud-bankier Jan Peter Schmittmann (57) van ABN Amro heeft zaterdag zijn 57-jarige echtgenote Nelly en hun 22 jarige gehandicapte dochter Babette om het leven gebracht in hun villa in Laren. Daarna heeft hij zelfmoord gepleegd. In de woning aan de Hoog Hoefloo is een afscheidsbrief gevonden. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt.

Jan Peter Schmittmann worstelde al enige tijd met ernstige depressiviteit. Dat zegt de familie van de omgekomen Laarders in een verklaring die ze gisteren naar buiten hebben gebracht. ,,We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. We wisten dat Jan Peter worstelde met ernstige depressiviteit. Dat het uiteindelijk tot deze gebeurtenissen zou leiden is voor ons nog steeds niet te bevatten. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij de verwerking van dit onbeschrijflijke verdriet. We hopen dat in alle rust en beslotenheid te kunnen doen’’, zo luidt de verklaring van de familie Schmittmann.

Oudste dochter Renee was op het moment van de tragedie niet aanwezig in de villa. Ze stond op het punt naar India te vertrekken voor een stage van drie maanden. Haar ouders zouden een paar dagen meegaan.

De politie wil niet zeggen op welke manier Jan Peter Schmittmann zijn gezin omgebracht heeft. Ook het tijdstip van overlijden en de inhoud van de afscheidsbrief worden niet bekend gemaakt. De lichamen van de Laarders zijn vrijgegeven door de politie.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s