Brandweer Blaricum voert actie

Blaricum – “De brandweer van Blaricum is bijna niet meer. Althans zo voelt het voor de ruim 20 vrijwilligers, in januari moeten zij de tweede tankautospuit inleveren. Met de ontwikkelingen omtrent variabele voertuigbezetting zou dit betekenen dat er nog maar 4 personen nodig zijn voor dat ze mogen uitrukken. Dit betekend dat de andere vrijwilligers die net iets later zijn buiten de boot vallen.
Het vervelende voor de burger is dat de brandweerauto sneller voor de deur staat maar dat er minder daadkrachtig kan worden opgetreden.” Aldus een vrijwilliger uit Blaricum

De beslissing om de 2de tankautospuit uit te nemen is al een aantal jaar uitgesteld. Dit omdat de veiligheidsregio eerst het dekkingsplan op orde moest hebben. Dit dekkingsplan is nu gereed en betekent dat er nog maar in een aantal gevallen afgeweken wordt van de normtijden die het ministerie stelt.

Voor brandweerpost Blaricum betekent het dat er niet meer aan brandweerwedstrijden kan worden meegedaan. En ook worden zij niet meer opgeroepen voor grote calamiteiten in de regio.  Omdat anders de dekking in het dorp niet meer is te garanderen.

Naast brandweer Blaricum leveren ook de posten Weesp en Hilversum een tankautospuit in.
Voor zover bekend worden daar geen acties ondernomen.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s