Zeer grote brand legt bedrijfshal in de as Baarn

BAARN – Bij een recyclingbedrijf op bedrijventerrein Noordschil in Baarn heeft een zeer grote uitslaande brand gewoed. Het gaat om de onderneming Hartog-Dijkman Recyling aan de Hermesweg. Volgens de brandweer is de fabriekshal, waar een grote partij matrassen in ligt, niet meer te redden.

De brand ontstond iets voor middernacht en greep zeer snel om zich heen. Er zijn geen gewonden gevallen. Of er, behalve de altijd al schadelijke rook, giftige stoffen zijn vrijgekomen is vooralsnog onduidelijk.

UITBRANDEN
De brandweer heeft besloten om de loods gecontroleerd te laten uitbranden. Dat zal naar verwachting nog wel tot het aanbreken van de ochtend duren.

Over de nabijgelegen snelweg A1 trekt zwarte rook. Daar wordt het verkeer met signalen gemaand om langzamer te rijden. Meetploegen houden de rookontwikkeling in de gaten.

AFGESLOTEN
De politie heeft het gebied rond het bedrijf afgezet. Toeschouwers worden op afstand gehouden. De nabijgelegen Drakenburgerweg is afgesloten. Alleen bewoners mogen er door.

Wat de gevolgen voor het industrieterrein zijn is nu nog onduidelijk. Over de Escherrotonde, die de Noordschil met de A1 verbindt, is een grote brandweerslang uitgerold die voor watertoevoer moet zorgen. De hulpdiensten overleggen op dit moment hoe ze de verkeershinder voor de maandagochtendspits zo veel mogelijk kunnen voorkomen.

VUURWERK
De brandweer heeft naast de fabriekshal een container vol vuurwerk leeggehaald. De inhoud wordt natgehouden, zodat die niet in de brand kan vliegen. Het lijkt erop dat het om illegale opslag van vuurwerk gaat.

De brandweer overwoog in eerste instantie om huizen aan de Chopinlaan, de Drakenburgerweg en Wagenaarlaan te ontruimen, maar zag daar uiteindelijk toch geen noodzaak voor. Ook het afsluiten van de A1, waar Rijkswaterstaat aanvankelijk rekening mee hield, bleek niet nodig.

HARTOG-DIJKMAN
Hartog- Dijkman Recycling is gevestigd op het industrieterrein in Baarn. Het is een bedrijf dat afval verzamelt en verwerkt. Het bedrijf verhuurt puincontainers en transporteert onder andere bouwketen en kozijnen. In augustus was er ook al een brand in de fabriekshal. Toen vlogen ook een aantal matrassen in brand. De brandweer kon toen de schade beperkt houden.
Rond 05:00 uur heeft de brandweer sein brandmeester gegeven.
Bron: rtvutrecht.nl

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s