Gewonden bij busongeluk A1 Muiden

Op de A1 bij Muiden is een ongeluk gebeurd met drie touringcars. 22 gewonden zijn naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht. Onder hen zijn 2 zwaargewonden en 16 lichtgewonden.

Een touringcar reed rond het middaguur bij Muiden tegen de vangrail aan. Twee andere touringcars die daarachter reden, botsten vervolgens op elkaar.

De drie bussen waren onderdeel van een groep van zes bussen. De zes bussen waren met 360 inzittenden op weg naar Scheveningen. Het personeelsuitje van thuiszorgorganisatie de Friese Wouden was op weg naar de musical Sister Act in het Circustheater in Scheveningen.

Spitsstrook

Inzittenden van de beschadigde bussen worden met nieuwe bussen naar een sporthal in de buurt gebracht. Het gaat om ongeveer 170 mensen. De inzittenden van de drie andere bussen zijn elders opgevangen.

De A1 in de richting van Amsterdam is afgesloten bij Muiden. Verkeer kan wel over de spitsstrook naar Amsterdam rijden. De politie verwacht dat tegen zes uur de weg weer helemaal vrijgegeven kan worden.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s