Grote verkeerscontrole A27 bij Eemnes

Eemnes/Huizen- Op de A27 bij Eemnes is woensdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden. Bij het ESSO-tankstation Eemakker werden automobilisten en vrachtwagenchauffeurs staande gehouden door medewerkers van onder meer de politie, Belastingdienst . Tegen de avond spits heeft Rijkswaterstaat en de VerkeersInformatieDienst (VID) de politie verzocht om de controle op de A27 vanuit Utrecht richting Almere te staken. Door de algemene controle op vrachtwagens en personenauto’s ontstond daar een flinke file door kijkers naar de controle.

Volgens de VID weigert de regiopolitie te stoppen met de controle.

De politie laat weten dat de controle ruim van tevoren is ingepland, er voldoende waarschuwing is geweest voor de weggebruiker middels informatiepanelen. Bovendien zegt een woordvoerder dat er iedere dag file staat op de A27 richting Almere. “Zo kunnen we nooit een controle uitvoeren.” De VID bestrijdt deze uitspraak. De dagelijkse file bij de Stichtsebrug is nooit zo lang.

Tegen 18.00 uur was de file inmiddels gegroeid tot ruim tien kilometer. Het verkeer reed langzaam vanaf Bilthoven tot Huizen.
De politie heeft voor de milieu controle werden 34 vrachtwagens gecontroleerd. Hiervan waren er 24 in overtreding. Veel voorkomende overtredingen waren het niet voldoen aan de technische eisen en het overbrengen van afvalstoffen.
Het automatische nummerplaatherkenning (ANPR) systeem van de politie scande 11.000 kentekens en matchte 300 hits.
Ongeveer 290 hits waren voor de Belastingdienst. In totaal werd voor ongeveer 22.000 euro aan achterstallige boetes/aanslagen geïnd. Daarnaast werd er op 41 motorvoertuigen beslag gelegd. Negen auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s