Oud en Nieuw verloopt rustig in Gooi en Vechtstreek

De eerste uren van het nieuwe jaar zijn in de regio Gooi en Vechtstreek relatief rustig verlopen. Ziekenhuis Tergooi kreeg op de spoedeisende hulp in Blaricum en Hilversum in totaal zestien mensen met verwondingen die door vuurwerk zijn veroorzaakt.

Om 06.00 uur was er op de Groest een vechtpartij waar meedere jongeren bij betrokken waren. Hierbij raakte een 17-jarige jongen uit Hilversum gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Een 20-jarige man, zonder vaste woon of verblijf plaats, is aangehouden. Over de aanleiding is nog niets bekend, aldus de politie.

In Hilversum werd voor het eerst een gemeentelijk vuurwerk afgestoken op het marktterrein. Enkele honderden Hilversummers kwamen kijken op het Langgewenst. De strengere aanpak in Hilversum van ‘vreugdevuren’ leek te werken, al zal ook de niet aflatende regen hebben meegespeeld. De Hondenbrug beleefde de eerste vreugdevuurloze jaarwisseling in circa vijftig jaar.

In Huizen begon het nieuwe jaar voor de politie goed met de aanhouding van twee inbrekers. Rond 01.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Zadelrob. Een bewoner die thuis was, hoorde lawaai in de woning. De politie was snel ter plaatse en kon in de woning twee verdachten op heterdaad aanhouden. Het gaat om twee Huizers, 16 en 18 jaar oud.

In Hilversum werd rond 01.00 uur ingebroken in een woning aan de Larenseweg. Buren hoorden het alarm in de woning. De politie heeft in de omgeving van de woning en in het aangrenzende bos gezocht naar de dader(s), maar niets aangetroffen. Wat er is weggenomen is nog niet bekend.

In de Hilversumse Meent werd schade veroorzaakt door vuurwerkvandalen. De deuren met veiligheidsglas ingang sportzaal raakten grotendeels ontzet door een vuurwerkbom. Ook een putdeksel werd weggeblazen ter hoogte van de ingang van het wijkcentrum. Verder werden diverse prullenbakken vernield met vuurwerk.

Bron: Gooi en Eemlander

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s