Grote brand in woning, Bewoner aangehouden Ankeveen

ANKEVEEN -Er heeft brand gewoed in een flatwoning in een kleinschalig complex aan de Van Blarcumlaan in Ankeveen. Daarbij zijn knallen gehoord. De bewoner, een verwarde 39-jarige man, heeft het vuur zelf aangestoken. Hij is aangehouden.

Volgens omwonenden is er geschoten. Een woordvoerder van de brandweer kon dat niet bevestigen. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
De brand ontstond omstreeks drie uur in de nacht van zondag op maandag. Op dat moment bevond de politie zich in het complex. De politiegealarmeerd door de buurt vanwege overlast door de bewoner. Hij verkeerde in zeer verwarde toestand en had zijn woning gebarricadeerd. Toch kwam hij zijn appartement uit om met de agenten te praten. Toen die hem vanwege zijn toestand wilden meenemen, vluchtte hij zijn woning weer in. Kort daarop klonken de knallen, die volgens een politiewoordvoerster op schoten leken.
Hoe het vuur is ontstaan , is onduidelijk. De verwarde man bleef ongedeerd en is alsnog ingerekend. Uit voorzorg moesten de bewoners van zes omliggende wooneenheden hun woning verlaten. Twee flats raakten zwaar beschadigd. Het zou gaan om een complex waar mensen onder begeleiding wonen.

Van een wietplantage, waarover volop werd gespeculeerd door toeschouwers bij de brand, was volgens de brandweer geen sprake.

Update: De politie heeft een illegaal vuurwapen gevonden in het appartementje in Ankeveen.

Volgens de politie betekent dit dat de knallen die kort voor de brand werden gehoord wel degelijk schoten waren. Nadat de brand was ontstaan, is de zeer verwarde 39-jarige bewoner van het pand opgepakt. Hij zit nog vast op het politiebureau in Hilversum. De man had geen wapenvergunning.

De politie was tijdens het lossen van de schoten en de brandstichting door de Ankevener al in het appartementencomplex aan de Van Blarcumlaan aanwezig.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s