Grote rampoefening in Tergooi Blaricum

BLARICUM – Hulpdiensten, waaronder de brandweer Gooi en Vechtstreek, en het Blaricumse deel van Tergooi Ziekenhuizen hebben zaterdagmorgen een grote rampenoefening gehouden.

Om het net echt te laten lijken werden ook de media er om precies 09.22 uur via de pager van op de hoogte gesteld. Vrijwel alle afdelingen van het ziekenhuis zijn erbij betrokken alsmede politie en brandweer.

De brandweer Gooi en Vechtstreek deed er alles aan om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken. Een auto reed aan de achterkant van het ziekenhuis, bij de operatiekamers, tegen een muur. Door de inslag van het voertuig zouden gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen.

Het was zaak voor de ziekenhuisleiding om de patiënten die verpleegd werden vlakbij de plek waar de auto zich in de muur boorde, zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

De ‘slachtoffers’ speelden hun rol ook met verve. Ze werden onder luid gekerm geëvacueerd. Ze klaagden dat het ziekenhuis ‘weinig moeite deed om hun te redden.’ Tegelijketijd werd de pers op afstand gehouden. In het ziekenhuis was een persruimte waar de journalisten heen moesten, maar ze mochten er niet uit. De deur werd bewaakt.

Alles was natuurlijk maar gespeeld, maar woordvoerster Nora Nowee van de Brandweer Gooi en Vechtstreek zei halverwege de dag dat de rampenoefening samen met het ziekenhuis ‘zeer leerzaam’ was.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s