Gasexplosie Hilversum: flats en bejaardenhuis ontruimd

Na een bulderende explosie in een gasverdeelstation in Hilversum heeft de politie een bejaardenhuis en tientallen omliggende flats ontruimd. De brandweer rukte uit en wist het lek te dichten. Een kerk en de sporthal in Kerkelanden dienden als opvangplek. De bewoners mochten na korte tijd weer naar huis. Een groot deel van Hilversum-Zuid rond het verdeelstation was afgezet door de politie.

Het luide sissen en bulderen begon tegen kwart voor negen zondagochtend. Getuigen zagen het gas naar boven spuiten bij het verdeelstation op de hoek van de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg. Door het lek dat ontstond kwam een doordringende gaslucht in de wijk te hangen. Rond half elf was die lucht aan het verdwijnen.

Bewoners van Loosdrecht hebben zondag gewoon gas. Energie-netbeheerder Liander leidt het gas na de ontploffing in Hilversum om. Dat zei een woordvoerder van Liander zondag. Na de ontploffing van de leiding die tussen Hilversum en Loosdrecht loopt, was een mogelijk gevolg dat mensen in Loosdrecht zondag geen gas zouden hebben. „Maar iedereen heeft de hele tijd de beschikking over gas gehouden en dat blijft ook zo”, aldus de woordvoerder, die nog niets kon zeggen over een oorzaak.

„Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Dat onderzoek duurt wel een paar dagen”, zei hij.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s